byronbaylineup

Een catchy folk-pop sound is de fundering, hun meerstemmigheid is het cement in het huis van architect Tom Verstappen. Laat u gerust meevoeren naar zijn luchtkastelen, alwaar het fijner toeven is dan in dit ondermaanse tranendal!

Het verhaal van Byron Bay begint in 2012. Frontman Tom Verstappen (24) laat een eerste keer van zich horen nadat zijn tijdloze nummer ‘God only knows’ airplay krijgt op Radio 1.
De vergelijkingen met Ben Howard, Fleet Foxes en Bon Iver steken voor het eerst de kop op maar Verstappen blijft er rustig bij. Met een band om zich heen maakt hij een formule die gesmaakt wordt! Byron Bay komt als finalist uit de bus van Humo’s Rock Rally 2014 én De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.
De band heeft de smaak te pakken en stort zich meteen op een volgende uitdaging: een DIY-tour door Spanje, gefinancierd door hun eigen fans via crowdfunding.
Alle ervaringen en feedback worden meteen omgezet in praktijk. Met Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) achter de knoppen wordt de eerste single ‘God Only Knows’ opgenomen, die wordt opgepikt door Studio Brussel en MNM! Hierna volgen ook de singles ‘Run For Gold’ en ‘Wild Heart’.

Nu is Tom Verstappen terug met nieuwe muziek en dat allemaal te zien op Kotvolume!

Facebook
Website